Martínez Fraile: “En promoció, ser Patrimoni de la Humanitat no garanteix res”

L’exsecretari general de Turisme i actual delegat d’AC Hoteles a Catalunya, Raimon Martínez Fraile, ha estat el primer convidat del Debat de Comunicatur, centrat en la promoció turística.

Sobre la imatge turística de Catalunya, l’exsecretari general de Turisme afirma que les xifres de turistes són tan bones “perquè és una destinació amb una bona relació qualitat-preu i perquè ofereix un turisme de qualitat en el conjunt de la seva oferta: bons allotjaments, restaurants, carreteres en condicions, serveis sanitaris de nivell, etc.”.

Parlant del sector en general, Raimon Martínez Fraile reivindica la creació d’un Ministeri de Turisme, tenint en compte la seva importància cabdal ja que és “l’espina dorsal de l’esconomia espanyola i catalana”.

Un missatge únic i potent

Per a Martínez Fraile “la promoció turística d’una destinació ha de partir d’una sola marca i enviar un missatge únic i potent”. En el cas de Catalunya, la marca que actualment hauria de liderar la seva promoció seria Barcelona, “un cop estiguin aquí, ja explicarem als turistes que hi ha més coses". Tot i la força actual de la capital catalana, Martínez Fraile ha destacat també la força de les marques Costa Brava i Costa Daurada, "que hi hagi marques diferents és positiu però cal saber utilitzar-les en el moment i en el mercat adients”.

Com a exemple va posar el cas del romànic català, “el seu èxit no es deu a la declaració de Patrimoni de la Humanitat, sinó als creueristes de Barcelona, que aprofiten la seva estada abans o després del creuer per fer excursions fora de la capital catalana.

El debat de Comunicatur és el nou espai televisiu que acaba d’estrenar el portal d’informació turística professional Comunicatur.info. S’emet cada quinze dies pel Canal Català Maresme i també es pot seguir a Internet, a través de Youtube.

Ho pots veure ara a: www.youtube.com/comunicatur

0 0 0