superior

Destinacions

Els municipis turístics de sol i platja creen un lobby

Les principals destinacions de costa espanyoles, afavorits per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), han impulsat una Aliança que pretén crear mecanismes de “coordinació i col•laboració” entre ells. La realitat pot esdevenir un autèntic lobby donada la potència dels municipis associats.

Salou, Lloret de Mar, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana, Torremolinos, Calvià, Arona i Adeje són les vuit destinacions que, amb els seus representants institucionals al capdavant, han signat l’acord d’unió. Es tracta dels municipis de costa amb major nombre de pernoctacions. Sumen 50 milions de pernoctacions, que representarien, segons alguns càlculs, la meitat de les pernoctacions que es generen en les destinacions de sol i platja del conjunt de l’estat.

A partir de la signatura del document declaratiu posen les bases per treballar conjuntament en les reivindicacions comunes. També expliquen que la seva intenció passa per “crear un espai de reflexió i de debat que permeti intercanviar experiències i coneixements”. Aquestes destinacions comparteixen problemàtiques com la falta de finançament per donar resposta a les necessitats que requereix el municipi turístic. Multipliquen la seva població flotant durant la temporada turística i d’adaptar de manera molt particular els serveis que ofereixen. Estan subjectes a un model social i territorial molt especial que no es pot homologar amb altres poblacions.

Les destinacions de sol i platja són conscients que per donar resposta a la nova clientela necessitaran més recursos. Una via reivindicada vinculada és millorar la proporció d’IVA que reben d’acord amb el recaptat per cada municipi. Són les destinacions líders a Espanya que han d’afrontar reptes com la innovació i la competitivitat.

Articles relacionats

Back to top button