superior

Destinacions

Barcelona ja avança Madrid en l’Eurovegas

El magnat nord-americà Sheldon Adelson optaria per Barcelona per ubicar el macrocomplex d’oci Eurovegas. A finals d’aquest mes es reunirà amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Segons informacions periodístiques la pugna entre les dues ciutats l’estaria guanyant Barcelona. Les negociacions per part catalana s’han portat amb molta més discreció i utilitzant l’estratègia de lobby. Diferents personalitats de la política i l’empresariat català han contribuït a explicar-li a Adelson les avantatges de Catalunya. Amb discreció i seriositat, sense focs d’artificis, han treballat personatges com l’empresari i vicepresident del FCBarcelona, Carles Vilarrubí o el propietari de Mango, Isak Andic, així com persones de l’entorn més proper al conseller Andreu Mas-Colell.

Darrerament Aguirre ha començat a dir públicament que per sobre de la ubicació concreta el més important és que “el projecte vingui a Espanya”. Des de la Generalitat neguen aquesta suposada avantatge en la cursa.

L’últim intent de Madrid i Barcelona per convèncer els inversors serà entre el 25 i el 27 de juny. El consell d’administració de Las Vegas Sands visitaran els terrenys i mantindran els darrers contactes abans no facin pública la seva decisió. A primers de juliol podria ser la data per comunicar públicament la decisió. Però a ningú se li escapa que la difícil situació econòmica que viu Espanya podria portar a Adelson a congelar indefinidament el projecte fins que la situació s’estabilitzi.

Back to top button