superior

Allotjament

Hisenda es posa dura amb les plataformes i propietaris que lloguen pisos turístics

Els contribuents que lloguen els seus pisos per a turistes estan rebent la pressió de l’Agència Tributària espanyola que vol controlar l’activitat econòmica que es genera al voltant dels serveis que ofereixen les plataformes de l’economia col•laborativa.

El fisc ha enviat 21.500 avisos a contribuents, dels quals tenen constància que han llogat el seu immoble, perquè declarin o regularitzin les seves rendes. Principalment estan fent pressió sobre els serveis que apareixen a les xarxes i a més de vivendes vacacionals inclouen també activitats com el cotxe compartit o el vehicle amb conductor.

Fa dos anys, l’Agència Tributaria va anunciar que tindria entre els seus objectius d’inspecció controlar les empreses del sector turístic i els particulars que lloguen habitatges turístics. Per a aquesta campanya d’inspecció és directa en el seu missatge: vol que el contribuent sàpiga que està perseguint aquesta economia submergida. Adverteix que quan es treballa amb plataformes d’internet la xarxa deixa empremta. Estan escombrant amb programes informàtics propis l’activitat en aquests sectors.

Cada mes, Hisenda realitza un patró de risc amb contribuents que previsiblement no estan declarant els seus ingressos. En el cas de Barcelona l’ajuntament podria haver facilitat a l’Agència les dades de 3.000 persones que lloguen el seu habitatge sense llicència.

Articles relacionats

Back to top button