superior

Allotjament

Les residències universitàries fan competència deslleial als hotels

Residències universitàries, d’estudiants i col•legis majors basen part del seu negoci en oferir allotjament a clients aliens al món educatiu. Aprofiten les seves instal•lacions per operar com hotels de forma il•legal fent competència deslleial als establiments turístics.

Algunes s’ofereixen fins i tot en plataformes d’intermediació clarament turístiques i no amaguen el doble servei: estudiantil i turístic. Defensen que per garantir la seva subsistència i mantenir el servei que donen a la comunitat educativa els és imprescindible buscar fonts d’ingressos extra. La utilització de les habitacions desocupades durant períodes de curta estada o en el període de vacances els permet un plus econòmic.

En el cas de la ciutat de Barcelona l’ajuntament ja ha iniciat un procés sancionador contra prop d’una vintena de residències d’aquest tipus. S’exposen a sancions que poden arribar als 600 mil euros. Els inspectors han detectat a Internet aquesta activitat de reserva d’habitacions com si fos una hotel. Només a Barcelona hi ha més de 40 residències i col•legis estudiantils que poden arribar a tenir entre 5.000 i 6.000 places.

La legislació turística catalana impedeix la reserva d’habitacions a estades menors a 30 dies als establiments no reglats com turístics. Les residències universitàries no es troben en aquest àmbit i es regeixen per una normativa pròpia d’Universitats. Els representants d’aquest sector estan mantenint contactes amb l’administració per intentar evitar les sancions i que se les regularitzi. Els centres buits durant els mesos d’estiu en una ciutat com Barcelona són un atractiu molt important que els centres no volen deixar escapar.

Articles relacionats

Back to top button