Empreses

Els parcs d’oci traslladen al sector turístic 5 vegades el que ingressen

Els parcs d’atraccions i temàtics tenen un efecte multiplicador econòmic per al sector turístic que l’envolta. Per cada euro ingressat en parcs de oci genera de 3 a 5 euros addicionals a la resta de sectors turístics. Per aquest 2012, els parcs espanyols confien en seguir creixent malgrat la crisi.

Els representants dels principals parcs d’oci espanyols, reunits en assemblea al Parc d’Atraccions del Tibidabo de Barcelona, han destacat que les claus per mantenir el creixement i incrementar el marge d’explotació són: inversions, novetats de l’oferta, austeritat i reducció de la despesa operativa.

El president de l’Associació Espanyola de Parcs d’Atraccions i Temàtics (AEPA), Antonio Peláez, ha destacat que la tendència existent en moments de crisi és de “cercar parcs d’oci pròxims en detriment dels que exigeixen viatges més costosos de mitja i llarga distància”. Es tractaria d’una tendència que ja és realitat a molts parcs del continent europeu i que ajudarà en la consecució de les previsions moderament optimistes dels parcs espanyols.

AEPA ha preparat un seguit d’accions adreçades a reivindicar la importància d’aquest sector dins de la indústria turística. En aquest sentit posen de manifest que els Parcs reben anualment 12 milions de visitants, ocupen a més de 6.000 treballadors, generen 300 milions d’euros de facturació i indueixen a la resta de sectors turístics uns ingressos superiors als 1.000 milions.

Peláez ha anunciat que traslladarà a la Secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, la necessitat de suport institucional en la promoció dels parcs i la seva inclusió a la oferta turística de Turespaña. Considera que la promoció nacional i internacional efectuada pels parcs comporta negoci per a les àrees turístiques que acullen les seves instal•lacions y reclama una justa correspondència.

La junta directiva d’AEPA; a més d’Antonio Peláez, director general d’Isla Mágica; la composen una vicepresidenta, Rosa Ortiz, directora general del Parc d’Atraccions del Tibidabo; i un tresorer, José Antonio Loscos, director gerent del Parque de Atracciones de Zaragoza.

Back to top button