superior

Allotjament

Barcelona concentra un de cada quatre turistes que Airbnb porta a Espanya

El creixement d’Airbnb a Espanya és espectacular. Segons les seves xifres, l’any passat va incrementar un 82% el nombre de viatgers que van utilitzar la plataforma per allotjar-se en algun habitatge situat en territori espanyol.

Airbnb va proporcionar allotjament a 5,4 milions de turistes el 2016, dels quals, 1,24 milions a Barcelona (+40%) i 640 mil a Madrid (+70%). Es tracta de volums importants que lluny d’estancar-se segueixen creixent de forma exponencial any rere any. Si prenem els diferents exercicis des que Airbnb va començar a oferir allotjament a Espanya cap al 2008, els seus clients ja han sumat uns 11 milions, i la meitat ho van ser l’any passat. En 2016 la xifra va ser més gran que la suma dels sis anys anteriors.

La capital catalana segueix liderant la seva activitat a Espanya, doblant el nombre de viatgers que Airbnb allotja a Madrid. En el conjunt d’Espanya, el portal de reserves publicita 187.000 allotjaments corresponent al nombre d’anuncis que té actius.

El perfil del client d’Airbnb és un viatger de 35 anys que realitza una estada mitjana de 4,3 nits. La companyia també ha volgut defensar el valor que aporta a l’economia del país. Destaca que cada amfitrió -persona que lloga el seu habitatge- ingressa una mitjana de 3.300 euros per un lloguer mitjà de 36 nits a l’any.

Articles relacionats

Back to top button