superior

Destinacions

Les Terres de l’Ebre, al Top100 de les destinacions sostenibles del món

Les quatre comarques que formen aquest territori del sud de Catalunya, les Terres de l’Ebre, han estat reconegudes per l’associació internacional Global Green Destinations com una de les 100 millors destinacions turístiques sostenibles del món (Top 100 Sustainable Destinations).

El 35% de la superfície de les Terres de l’Ebre està protegit per Natura 2000, i el 2013 la regió va ser reconeguda com a Reserva de la Biosfera per la Unesco, es convertia així en la segona reserva catalana que aconseguia aquesta declaració, 35 anys després de la primera, el Parc Natural del Montseny.

Ja en l’any 2010, vint empreses turístiques que treballen en el Parc Natural del Delta de l’Ebre van superar l’auditoria d’Europarc per aconseguir el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Un any abans el Delta va rebre el premi EDEN de Destinació d’Excel·lència per la seva conservació i posada en valor dels recursos naturals del territori que atorga la Comissió Europea.

Ara amb aquest nou reconeixement guanyarà encara més aval i visibilitat en el mercat turístic exterior. Global Green Destinations és una associació global per al turisme responsable que dóna suport a les destinacions, regions i països en la millora de la qualitat i la sostenibilitat.

A més de protegir i preservar la natura, les Terres de l’Ebre també treballa en altres elements de sostenibilitat per compatibilitzar el desenvolupament del turisme amb la conservació de la natura, com ara la reducció de l’ús de combustibles fòssils i l’adopció d’estratègies per reduir les emissions de CO2.

Articles relacionats

Back to top button