superior

AllotjamentEstudis

Els càmpings i el turisme rural han disparat la seva activitat

Els resultats del sector del càmping i del turisme rural a Catalunya ha estat excel·lent. Han disparat l’activitat durant el passat any amb un balanç espectacular.

Els càmpings catalans han rebut 3,3 milions de viatgers, un 10,1% més que el 2016, amb 17 milions de pernoctacions i un increment del 8%. Els resultats, publicats per l’Institut Nacional d’Estadística, són tan positius que destaquen en totes les procedències: els clients estrangers han pujat un 7,9%, els catalans un 10,7% i els procedents de la resta de l’Estat un destacadíssim 18,2%.

Però en el cas del nombre de pernoctacions, el creixement dels clients espanyols als càmpings ha pujat un 25,4%, xifra que trenca les estadístiques. Segons el mateix informe, l’estada mitjana dels clients en els establiments de càmping català ha estat en el darrer exercici de 5,2 dies.

Aquest balanç situa Catalunya com la principal destinació dels càmpings a Espanya (41,8% dels viatgers i 43,6% de les pernoctacions).

Pel que fa als establiments rurals, el balanç també és pot considerar més que positiu. S’han allotjat 435.606 viatgers, un 10,5% més que un any enrere. Les pernoctacions han tingut un ascens del 7,2% superant el 1,2 milions.

En el cas de l’allotjament rural els clients principals segueixen sent els propis catalans, representen més de la meitat. En aquest cas, els viatgers catalans han pujat un 7,4%, mentre que els procedents de la resta de l’Estat s’han incrementat un 18,2% i els estrangers un 27,2%. Pel que fa a les pernoctacions anuals els que han tingut un creixement percentual més elevat -igual que passa en el sector dels càmpings- són els clients espanyols que han pujat un 16,7%. L’estada mitjana del 2017 en el turisme rural ha estat de 2,7 nits.

Articles relacionats

Back to top button