superior

Mercats

La premsa britànica es preocupa pel “balconing” als hotels espanyols

Els diaris d’informació general i revistes especialitzades per al sector turístic del Regne Unit es preocupen pel degoteig constant d’accidents mortals que pateixen els joves turistes en les destinacions de costa espanyoles. Les caigudes des de balcons d’hotels s’ha convertit en una pràctica desgraciadament massa habitual a Catalunya i les Illes Balears. Només a Mallorca, en tres setmanes, el balconing ha ocasionat la mort a 3 joves britànics.

Aquestes morts recents han posat en alerta la premsa britànica. The Guardian, Daily Mail o Travel Weekly s’han focalitzat en el tema. Recorden que en el darrer mes els morts britànics per aquesta pràctica iguala els de l’any passat. De fet, en 2011 una dotzena de britànics van caure de balcons d’hotels a Espanya produint-se tres morts.

The Guardian informa que el Ministeri d’Afers Exteriors ha advertit als turistes britànics d’una seria d’accidents greus a Espanya relacionats amb caigudes des de balcons. El govern britànic, en la seva pàgina web oficial dedicada a donar recomanacions per als ciutadans que volen viatjar a l’estranger, reconeix que bona part d’aquests accidents es produeixen sota la influència de l’alcohol i les drogues i es podrien haver evitat. També comenta que l’evacuació mèdica pels accidents per balconing no està coberta pels acords de salut recíprocs entre Espanya i el Regne Unit.

Per la seva banda, Travel Weekly explica que els hotelers estan prenen mesures per evitar que els joves turistes saltin d’un balcó a un altre. Des de Catalunya el sector està vivint amb preocupació i perplexitat que els clients busquin com a diversió posar en risc la seva vida. Alguns municipis han intentat buscar-hi solucions però és complicat. En aquest context, fins i tot, una empresa s’ha ofert als hotelers per instal•lar-hi xarxes de protecció en els balcons.

Back to top button