Mercats

1.500 MEUR, la despesa dels russos a Catalunya aquesta temporada

Els turistes russos creixeran entre el 40% i 60% aquest 2012 però doblaran la seva despesa a Catalunya. Segons les dades presentades durant la inauguració del congrés de l’operador Tez Tour a Lloret de Mar, els turistes d’aquest mercat deixaran a Catalunya 1.500 milions d’euros, un 120% més que l’any anterior (680 milions).

Aquesta temporada s’ha incrementat espectacularment el nombre de connexions aèries amb Rússia. 15 ciutats de la Federació Russa tenen vols amb algun aeroport català. La directora general de Turisme, Marian Muro, ha informat que aquesta temporada seran 700 vols mensuals els que connectaran Catalunya amb Rússia. Muro ha comentat que vol ser prudent a l’hora de fer previsions i estima en 750 mil els turistes russos aquest exercici (un increment del 40%).

Diversos operadors turístics de Rússia han escollit Catalunya per celebrar les seves convencions del 2012: Natalie Tours, Coral Travel, Pegase i Tez Tour. En el cas de Tez Tour, 150 agents de viatges de l’operador turístic participen la trobada que té lloc a la Costa Brava. Segons ha informat, l’operador preveu doblar el volum de turistes russos a la Costa Brava arribant a la xifra de 40.000 russos allotjats a hotels de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes. Aquest intermediari també porta turistes a les Illes Balears i Canàries, però tal i com ha comentat durant la presentació dels congrés Eugeni Vasiliev, director comercial de Tez Tour, “és més fàcil doblar el nombre de turistes a Catalunya que incrementar un 20% en qualsevol altre destinació espanyola”.

Les destinacions amb més recepció de turisme rus a Catalunya són per aquest ordre: la Costa Daurada, la Costa Brava, la Costa del Maresme i la ciutat de Barcelona.

Back to top button