Mercats

La crisi de Grècia desvia turistes cap a Catalunya

Si el passat estiu va ser la primavera àrab la que va desviar turistes cap a la península, aquesta vegada serà la crisi grega la que podria beneficiar Catalunya. La caiguda del turisme a Grècia ja és un fet i destinacions del mediterrani s’estan convertint en destinació refugi.

Els primers cinc mesos de l’any ja han suposat un descens del 5% del turisme estranger i les previsions per als pròxims mesos ho situen per sobre del 15%. Les reserves de turistes russos, alemanys i holandesos al país hel•lènic han caigut en picat. Segons fonts de l’administració catalana s’ha detectat un desviament cap a Catalunya de part d’aquestes reserves.

Les illes gregues estan resistint millor els fluxos turístics encara que les previsions són de descens general. La possible sortida de l’euro d’aquest país i la inestabilitat econòmica i política en general, està foragitant els turistes. Els empresaris hel•lens esperen que els resultats de les pròximes eleccions donin estabilitat al país que és el que necessita el sector en aquests moments.

Per la seva banda, el conseller de turisme català, F. Xavier Mena, ha anunciat que Catalunya ha avançat Grècia com la primera destinació a la Unión Europea per al turisme rus. Durant els primers mesos de l’any, el turisme estranger ha crescut a Catalunya més d’un 12%. Mena confia aconseguir uns resultats rècord per a aquest estiu.

Back to top button