superior

EmpresesTransport

Els nous operadors que competiran en l’AVE

Renfe ja sap que tindrà competència a l’AVE quan l’any que s’obri aquesta modalitat de transport a nous operadors. La liberalització va avançant i l’oferta de connexions i horaris podria augmentar un 60% respecte a la que està oferint actualment Renfe.

Les noves empreses han de sol·licitar ara els horaris que voldran explotar en el futur. Virgin, Acciona, Globalia o SNCF (l’operadora ferroviària pública francesa) són algunes de les possibles operadores que s’embarquin en trencar el monopoli de Renfe. L’hauran de fer per un mínim de 10 anys. Aquest és el període que, per a l’empresa pública Adif , dóna seguretat jurídica a les concessionàries perquè puguin realitzar inversions i alhora es garanteixi el seu compromís amb l’alta velocitat.

Els tres corredors d’Alta Velocitat que entren en joc són el Madrid-Barcelona-frontera francesa; el Barcelona-València-Alacant, i el tercer, el Madrid-Toledo-Sevilla-Màlaga. Amb aquest nou sistema, Adif incrementarà els seus ingressos pel cànon que cobrarà a les operadores per l’ús de les seves infraestructures (vies i estacions).

A finals d’any, els nous operadors hauran de conèixer la concessió adjudicada, un any abans que puguin començar a operar (desembre de 2020 és la data de la liberalització).

Qui va dir que l’AVE privat serà una realitat?

EVA, la versió low-cost de l’AVE Madrid-Barcelona

Articles relacionats

Back to top button