superior

Destinacions

La Sagrada Família: una icona turística de poc més de 40 minuts

El principal referent turístic de la ciutat de Barcelona, la Sagrada Família, només atreu als turistes per fer-li algunes fotografies exteriors. El 80% dels turistes només visiten els entorns del temple i la meitat no s’està ni 40 minuts per la zona.

Un dels problemes que genera el turisme a la capital catalana està relacionat amb la concentració de visitants i la sobreocupació de l’espai públic de determinats barris. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat un estudi sobre els patrons de mobilitat dels turistes a la ciutat. Ha revelat dades realment increïbles.

sagrdafamiliaPels voltants de la Sagrada Família, la icona de Barcelona, es mouen milions de persones cada any, desenes de milers diàriament. De les 10.00 a les 12.00 hores és el moment del dia de màxima afluència de visitants. Només un 20% dels turistes que es mouen al seu voltant visiten també l’interior de la basílica. Si crida l’atenció que la meitat dels turistes que no entren al monument només dediquin 40 minuts a la vista exterior, encara és més xocant que un 20% fa una estada molt inferior, d’entre 10 i 20 minuts.

L’anàlisi també ha controlat la procedència de les persones que s’acosten fins a la Sagrada Família. Un 24% són estrangers, de França, Itàlia i Regne Unit com a principals països d’origen. A nivell estatal, la província de Madrid encapçala el nombre de visitants, amb un 36,7%, seguida de Tarragona (10%), Girona (7,7%) i València (5,4%) –en aquestes dades no s’inclouen els ciutadans de Barcelona-

El consistori utilitzarà les dades d’aquest estudi per millorar la gestió de recorreguts i d’horaris. Vol implicar els operadors turístics per integrar els diferents ritmes i temporalitats en la gestió dels espais més freqüentats.

Articles relacionats

Back to top button