Mercats

Esperant els vols directes des de Xina a Barcelona

Les companyies aèries xineses estan mostrant interès en connectar Beijing i Shanghai amb l’Estat espanyol. Madrid i Barcelona tenen ja possibilitats reals de comptar amb vols directes que permetin desenvolupar el potencial emissor turístic de la Xina dels propers anys. Sense aquestes connexions es perdrà la possibilitat de captar turistes en els propers anys.

Les connexions aèries i agilitzar els visats són les assignatures pendents. En aquest sentit el ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, José Manuel Soria, ha assegurat que els operadors xinesos li han traslladat el seu interès per Espanya. Les companyies aèries xineses estan interessades en volar directament des de les principals ciutats d’aquest país cap a Madrid i Barcelona. És una "possibilitat real", ha dit el ministre, que ha contrastat aquest fet després d’una visita de la secretària d’Estat de Turisme a Shanghai.

També els consolats de Beijing, Canton i Shanghai han externalitzat el servei d’expedició de visats per donar més agilitat. Aquest any es tancarà amb un 30% més de turistes xinesos a Espanya i el percentatge pot ser superior a Catalunya. Espanya rebrà 150.000 turistes, dels quals, pràcticament la meitat arribaran a Catalunya i més concretament a Barcelona. Madrid, Barcelona i Andalusia són les destinacions preferides.

En els darrers cinc anys, el turisme xinès porta creixements acumulats d’un 40%, i només en 2012 aquest increment pot ser del 30%. L’any 2011 es calcula que van viatjar a Catalunya més de 70.000 xinesos. Barcelona n’és la primera destinació, i els productes més demandats són l’oferta cultural, de compres, el luxe i el turisme de negocis.

[HOME]

Back to top button