superior

Mercats

El turisme rus abandona Turquia i podria tornar a les costes de la península

Després de l’abatiment d’un avió militar rus a la frontera turca la relació entre els dos països s’ha complicat i ja té repercussió econòmica i turística. Rússia demana als seus compatriotes a no fer vacances a Turquia.

 “Una punyalada en l’esquena” afirmava el president de Rússia, Vladímir Putin, en referència a l’incident, que implicarà “greus conseqüències”. És d’esperar que aquesta crisi sense precedents no sigui militar però sí econòmica. La societat russa deixarà de viatjar a Turquia com a represàlia i ja alguns operadors han anunciat que abandonen la destinació com a càstig. De retruc la destinació Espanya i especialment Catalunya podrien beneficiar-se d’aquesta situació. El mercat emissor rus s’ha enfonsat a la meitat aquest 2015 a Espanya i Turquia rep prop de 4,5 milions anuals de russos que ara podrien desviar-se a altres destinacions.

La situació de conflicte és generalitzada en tota la Mediterrània. Després de l’atemptat a l’octubre contra un avió rus en el Sinaí la destinació Egipte també s’ha complicat per a aquest mercat. Amb aquest panorama els països refugi són escassos, reduint-se pràcticament a tres: Grècia, Itàlia i Espanya.

Els principals operadors turístics russos, com Natalie Tours, Tez Tour o Pegas, han anunciat que suspenen la venda de viatges cap a Turquia. Les autoritats russes haurien comminat a prendre aquesta mesura de forma immediata.

Articles relacionats

Back to top button