superior

Mercats

El turisme rus s’estavella a Espanya i Catalunya

Els turistes russos estan desapareixent de les destinacions espanyoles. A Catalunya, primera destinació estatal per al rus, el descens acumulat en 2015 supera el 35% i només en el mes d’abril la caiguda ja era del 45%.

Les fallides d’operadors turístics i la depreciació del ruble ha contribuït al descens generalitzat del turisme en 2015. Amb l’annexió de Crimea per part de Rússia es va iniciar el col·lapse del turisme emissor rus, un mercat que estava mostrant creixements interanuals positius en els últims cinc anys. El descens del turisme rus va començar a la fi de març de 2014 i s’han agreujat des de novembre de 2014.

Totes les destinacions s’han ressentit. En el nord d’Europa la caiguda està sent del -50%, el nord-est d’Àsia (-32%), Europa Occidental (-28%), i el sud-est d’Àsia (-25%). L’excepció és Turquia que ha arribat a tenir un increment de turistes russos i la pròpia Crimea que ha viscut gran creixement de les arribades de Rússia, gràcies al suport de vacances especials que està atorgant el Govern rus per als treballadors públics i les seves famílies.

Articles relacionats

Back to top button