superior

EmpresesMercats

Més del 70% dels nens prefereix repetir destinació si els ha agradat

Els nens són els millors prescriptors d’una destinació turística familiar, aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l’estudi que s’ha donat a conèixer en la presentació del I Congrés Internacional de Turisme Familiar (CITF). El congrés se celebrarà a PortAventura durant els dies 12 i 13 de novembre de 2015.

De l’enquesta que s’ha realitzat a nens de tota Espanya sobre les seves preferències en vacances es desprèn que més del 60% s’informa del lloc on volen anar de vacances a través de la TV i d’internet. També indica que més del 70% dels nens prefereix repetir destinació si els ha agradat i a més comparteixen l’experiència amb els seus amics. “Això converteix els nens en els millors prescriptors d’una destinació turística familiar”, han declarat els organitzadors del congrés.

La Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, i el president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Juan Molas, han presentat les característiques d’aquest congrés, el primer a nivell internacional que s’organitza “per aprofitar aquesta oportunitat de negoci”. El turisme familiar té en els nous mercats de països de l’Est, com Eslovènia, Txèquia o Polònia, possibilitats de desenvolupament ja que “el turisme familiar hi està creixent i Espanya es pot posicionar com una destinació interessant”, han declarat durant la presentació del congrés.

Segons han explicat, la trobada internacional de novembre es dividirà en 4 grans blocs temàtics: “El turisme familiar al món”, “Gestió integral d’una destinació de turisme familiar”, “La demanda turística. Noves tecnologies i nous canals d’informació en el sector”, i “L’oferta turística. Gestió del sector privat: intermediació i allotjament turístics”.

La Secretària d’Estat, Isabel Borrego, ha destacat que “el 22% dels turistes internacionals que ens visiten ho fan en família”, i ha afegit que en aquest tipus de turisme és important la fidelitat a les destinacions, l’estada mitjana -superior a les 9 nits- i, principalment, el paper de la dona en la presa de decisions.

Per la seva banda, Juan Molas, president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), ha indicat que el segment de mercat del turisme familiar està adquirint una gran importància en l’oferta turística espanyola. Prova d’això és que ja hi ha uns 4.800 hotels que tenen una oferta pensada per a les famílies.

El president de la CEHAT també ha assenyalat que Espanya pot ser un país capdavanter en aquest segment de mercat “per quatre motius principals: perquè som un país segur, perquè tenim bones comunicacions, pel nostre sistema sanitari i perquè la nostra oferta d’allotjament ha fet un gran esforç de transformació per atreure les famílies”.

Articles relacionats

Back to top button