superior

Estudis

L’Entorn de Barcelona va tancar 2021 amb 2,4 milions de turistes, un 67,4% més que l’any anterior

Recuperació. Lenta, però recuperació al cap i la fi. L’Informe d’indicadors turístics de l’Entorn de Barcelona 2021 que elabora el LABturisme de la Diputació de Barcelona, no ofereix dubtes. Les dades finals de l’any 2021 mostren una tendència a l’alça bastant important: 2,4 milions de turistes (+67,4%) i 6,6 milions de pernoctacions (+82,8%).

Naturalment els efectes de la pandèmia encara ven ser evidents i per això les dades encara són lluny de les obtingudes el 2019.

La tendència a la recuperació es manté en la resta d’indicadors turístics, la qual cosa porta a un moderat optimisme al sector. Les principals dades de l’Informe, que recordem, fan referència a l’Entorn de Barcelona, és a dir totes les comarques de la província menys el Barcelonès, són les següents:

  • El turisme estranger al 2021 creix un 86% respecte el 2020. Però encara queda (-73%) per sota de l’any previ a la pandèmia.
  • El turisme domèstic creix un 61% respecte al 2020. (-24% respecte a l’any 2019, el darrer previ a la pandèmia).
  • Estada mitjana del viatger: 2,8 nits (+9% respecte el 2020).
  • Establiments oberts: 891 (+35%).
  • En nombre de viatgers, els establiments que més creixen són els hotels (+72%), seguits pel turisme rural (+57%) i els càmpings (+56%).
  • El posicionament dels hotels de l’Entorn de Barcelona en relació a altres províncies indica que ocupa el sisè lloc, tant en nombre de viatgers com de pernoctacions, per darrera de Màlaga, Alacant, Girona, Cadis i Tarragona.
  • Nombre d’ocupats en el sector turístic (allotjaments, restauració…): +4,5%.
    Per contra, el subsector d’agències de viatges i operadors turístics, han perdut ocupació (-6,9%).

L’estudi del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona s’elabora a partir de las dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el Tourism Data System i la Generalitat de Catalunya.

Podeu veure una infografia amb la síntesi dels resultats AQUÍ.
I si preferiu accedir al gruix de l’Informe, us el podeu descarregar al web de la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button