superior

ReportatgesMercats

“Tenim l´obligació d´assumir aquest sacrifici”

El president del Govern, Pedro Sánchez, des del Congrés dels Diputats, assumeix que la guerra d’Ucraïna comportarà conseqüències sobre la societat i l’economia espanyola.

El tancament de l’espai aeri per a les connexions entre Rússia i Europa ja és una realitat que suposa l’aturada definitiva del turisme rus. Però el conflicte bèl·lic iniciat per Rússia impactarà sobre els preus de l’energia i l’encariment de tots els processos industrials i els serveis vinculats. En el cas del turisme, serà el transport un dels que notaran aquesta pujada de costos.

Sánchez ha afirmat que “tenim l´obligació d´assumir el sacrifici” que ens provocarà la resposta europea contra Rússia perquè “el que està en joc és la fortalesa dels nostres valors i els nostres principis, la nostra manera d´entendre i de viure al món”. I afegeix que no assumir aquest sacrifici ens comportarà costos més elevats en el futur.

Coincidint en el temps el president dels Estats Units, Joe Biden, en el discurs sobre l’estat de la nació ha explicat les mesures contra Rússia i l’impacte que provocaran. Biden ha anunciat també el tancament de les connexions amb Rússia per aïllar-la encara més. El president ha afirmat que “Putin està aïllat del món ara més que mai i juntament amb els nostres aliats estem infringint mal a la seva economia””L’economia de Rússia està descarrilant”, ha reblat.

Joe Biden reconeix que les mesures afectaran també els ciutadans i economies occidentals, però augura que quan tot hagi acabat “Rússia estarà més feble i la resta del món més fort, mai vencerà la determinació del món lliure”.

Articles relacionats

Back to top button