superior

abajo

Mercats

Una guerra a Europa que para en sec el turisme rus i ucraïnès

La guerra, que representa tot el contrari dels valors del turisme, obre un escenari incert amb conseqüències desconegudes per al sector. La recuperació del turisme procedent dels països de l’est haurà d’esperar.

Espai aeri tancat @flightradar24

El conflicte armat impedeix qualsevol tipus de vol comercial i qualsevol relació vinculada amb l’activitat turística. Espanya és una de les destinacions més atractives per als turistes russos. Especialment Catalunya que concentra el 60% del turisme rus. També el turista d’Ucraïna és molt important a les nostres costes.

El turisme de sol i platja i de shopping urbà són els principals reclams. Segons dades de Turespaña, el 2019, la despesa del turisme rus a Espanya va ser de 2.029 milions d’euros. En total van arribar 1,31 milions de turistes, +6,9% respecte del 2018.

La millor dada històrica es va assolir el 2013 amb 1,32 milions de turistes russos a Espanya, però just la crisi de Crimea el 2014, la devaluació del ruble i el foment del turisme interior va alentir el creixement. Abans de la pandèmia, la connectivitat amb Rússia en plena temporada alta era d’uns 840 vols mensuals.

En el cas de Catalunya, les dades indiquen que el 2019 van arribar gairebé 800.000 turistes i van provocar una despesa superior als 1.160 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button