superior

DestinacionsMercats

El Regne Unit rebaixa l’IVA i paga la meitat del consum en hostaleria

Boris Johnson ha posat en marxa mesures molt cridaneres per fer front a la crisi econòmica que plana sobre el país. Ha decidit abaixar l’IVA del turisme i l’hostaleria al 5% durant sis mesos, a més d’assumir durant alguns dies de la setmana la meitat del cost de les consumicions hostaleres, exceptuant les begudes alcohòliques.

En el cas de l’IVA, l’executiu britànic el reduirà del 20% al 5% en allotjaments hotelers, restauració i recursos turístics. En el cas de bars i restaurants, cada client podrà beneficiar-se de fins a una reducció d’11 euros per consumició. Aquesta mesura s’aplicarà de dilluns a dimecres i els propietaris disposaran d’un marge de temps per reclamar al govern les quantitats subvencionades. Es tracta d’una iniciativa similar a la posada per altres governs com l’Italià. El govern italià ajuda amb 500 euros a les famílies perquè facin turisme.

Aquest últim paquet de mesures del Regne Unit per estimular la reactivació econòmica de país després del coronavirus suma més 33.000 milions d’euros, només la reducció de l’IVA ja suposa deixar d’ingressar uns 4.500 milions i per finançar el 50% de les factures de l’hostaleria destina 550 milions d’euros.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button