superior

FormacióEmpreses

Neix el Clúster TIC-Turisme de Catalunya

L’aplicació de les TIC als negocis turístics incrementa la facturació per ser un element de generació de negoci

24 empreses, universitats, centres tecnològics i entitats han creat a Catalunya una nova entitat anomenada Clúster TIC-Turisme per promoure la competitivitat, potenciar la internacionalització i captar talent, però especialment per incorporar les noves tecnologies en el sector.

Aquest nou clúster pretén “convertir Catalunya en un referent en tecnologia turística”. Els membres que en formen part es dediquen a la tecnologia de viatges, la consultoria, la gestió de reserves i connectivitat o el software de gestió d’establiments, entre d’altres. Tenen una facturació conjunta de 253 milions d’euros i ocupen 1.700 treballadors directament vinculats de l’aplicació de les TIC als seus negocis.

Segons ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i la Direcció General de Turisme, impulsors públics del clúster, “existeix un nínxol de mercat amb un elevat potencial de creixement”.

Ara l’entitat creada, que comptarà amb el lideratge privat, servirà per compartir recursos i generar sinergies vinculades a les tendències tecnològiques emergents. Destaquen les següents:: el big data, que facilita la predicció del comportament del consumidor; la intel·ligència artificial, que ofereix una major personalització dels serveis i millora l’atenció al client; l’IoT (Internet de les coses) o la realitat virtual i augmentada,  que fomenten una major dinamització i diversificació de l’experiència del viatger; o el blockchain i la ciberseguretat, que són clau en la gestió i emmagatzematge de dades.

Els 24 socis fundadors del nou clúster TIC-Turisme són Prestige Software, The Hotels Network, Voxel, Beroni, Amadeus, Vueling, CETT (Barcelona Shool of Tourism, Hospitality and Gastronomy de la UB), el Gremi d’Hotels de Barcelona, el CoE in Tourism Innovation d’Eurecat, GNA Hotel Solutions, SIRT, l’IQS (Institut Químic de Sarrià), Catalonia Hotels, The Net Revenue, Sekuenz, Efimatica, Persapia, James & Rita, Tourknife, Engisoft, Vivential Value, eMascaró, Diskover Catalonia i Viajes para ti.

Articles relacionats

Back to top button