superior

EstudisFormació

El turisme estranger s’alenteix a Catalunya però no frena la despesa

Les dades provisionals de balanç turístic a Catalunya indiquen un manteniment del número d’arribades que no està afectant a la despesa global positiva que realitzen.

Concretament, durant els primers nou mesos de l’any, creixen un 0,6% els desplaçaments de turistes estrangers a Catalunya en termes interanuals, el que suposa gairebé uns 100.000 turistes més.  Fins al mes de setembre han viatjat a la destinació catalana 15,6 milions de turistes internacionals. En termes relatius, els mercats suís i irlandès són els que més creixen aquest 2019, amb ascensos de dos dígits, i en valors absoluts, destaca l’ascens dels residents estatunidencs, suïssos, irlandesos i italians.

El turista francès es manté en primera posició, amb el 21,4% de les arribades, malgrat que es redueixen un 3% les arribades respecte dels primers nou mesos de 2018.

Catalunya és la destinació líder estatal en despesa dels estrangers durant aquests primers nou mesos de l’any. Fins al mes de setembre, la despesa acumulada dels turistes a Catalunya s’eleva a 17.406 milions d’euros, un 4,3% més que els primers nou mesos de 2018. Els turistes francesos, estatunidencs i britànics, en aquest ordre, aporten en conjunt un terç de la despesa que realitzen els visitants internacionals a Catalunya, el 33,4%.

La despesa mitjana s’eleva a 1.114 euros per persona, un 3,7% més que un any abans, i a 195 euros per turista i dia, un 5,2% més que en el mateix període de 2018. Els imports mitjans de despesa més elevats corresponen al turisme estatunidenc, 1.628 euros per viatge i 332 euros per dia.

Articles relacionats

Back to top button