superior

Destinacions

Palma marca el camí per a limitar els creuers

El Govern de les Illes Balears i les navilieres han signat un acord que limita a 8.500 creueristes el nombre màxim que podran coincidir al port de Palma de Mallorca. Tampoc podran coincidir més de tres creuers en un dia, i només un d’ells podrà tenir més de 5.000 passatgers.

L’acord té categoria de memoràndum d’intencions però no té normativa d’obligat complement. Legalment és molt complicat implantar una limitació d’aquest tipus.

Altres ciutats miren de reüll aquesta iniciativa que podria ser un precedent en espais on l’activitat creuerista està molt contestada com en el cas de Barcelona (principal port de creuers de la Mediterrània).

La presidenta balear Francina Armengol ha declarat: “volem fugir de la massificació, perquè el turisme tingui futur també ha de ser equilibrat amb els residents que tenen els seus drets”.

A banda de les restriccions, l’administració instal·larà deu sensors per analitzar les micropartícules de l’atmosfera i controlar la qualitat de l’aire. La contaminació és una de les externalitats negatives que se li atribueix a l’activitat dels creuers.

Articles relacionats

Back to top button