superior

Mercats

Crear un Imserso europeu seria un gran negoci

Espanya podria ser la gran beneficiada d'un futur programa conjunt de la Unió Europea per a viatges intracomunitaris de turistes sèniors

Sobre la taula dels responsables de turisme dels països membres de la UE hi ha la proposta de potenciar els viatges entre Estats dels ciutadans europeus més grans de 65 anys. Seguint la línia marcada per l’Imserso, el projecte suposaria un potencial espectacular per al sector turístic europeu.

El turisme sènior reglat per un programa comú de la UE tindria un impacte econòmic elevadíssim ja que una cinquena part de la població és més gran de 65 anys. L’altre factor positiu seria la capacitat de desestacionalització d’aquest tipus de viatges. Espanya seria la principal destinació beneficiada, les condicions climàtiques i l’atractiu que desperta el país sobre aquest col·lectiu són molt elevats.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ja ha defensat la iniciativa davant dels seus col·legues durant una reunió europea dedicada al turisme. L’Imserso europeu permetria que la gent gran pogués triar destinació a qualsevol país membre de la UE. Es calcula que els sèniors dediquen al turisme entre el 5 i el 6% dels ingressos.

Les expectatives de la posada en marxa del Programa de Turisme Sènior europeu són altes entre hotelers i agències. Una gran notícia en cas de materialitzar-se. Suposaria multiplicar de bon tros l’impacte actual de l’imserso que genera uns ingressos decisius en molts negocis. Permetria mantenir llocs de treball estacionals i establiments oberts a temporada baixa.

Articles relacionats

Back to top button