superior

Formació

Els viatgers foodie o wine lover, un perfil de turista molt cobejat

Les experiències gurmet i l'enaltiment de la gastronomia local és un dels reclams pels quals aposten fort les destinacions

Atraure els Foodie Travelers, aquells amants de la bona cuina que es desplacen a la recerca d’experiències gastronòmiques singulars, és l’objectiu de les administracions turístiques que gestionen destins. És un client d’alt poder adquisitiu que s’identifica amb l’anomenat turista sostenible, tan de moda en els darrers temps.

Per aconseguir-ho ofereixen experiències úniques, creatives i culturals vinculades a la gastronomia local com ara degustacions gurmet i tasts de vi. També les rutes enològiques, les classes de cuina i les visites a instal·lacions agrícoles i ramaderes, ja conformen el portafoli de venda.

Espanya és una de les destinacions més preuades pels turistes gourmet per la gran varietat i qualitat de productes. Algun càlcul publicat per la consultora KPMG indica que el 15% dels turistes que vénen a Espanya estan motivats per la gastronomia; aquest turista gasta el 20% més que un turista mitjà.

Els enoturistes o wine lovers que visiten cellers, museus del vi i rutes poden assolir els 3,5 milions anuals a Espanya. A la darrera dècada la xifra s’ha multiplicat per tres o per quatre, encara que el pes principal continua sent de visitant nacional.

La consultora KPMG també adverteix que els perfils dels viatgers foodies estan canviant ràpidament i de manera significativa amb l’arribada de les noves generacions. Explica que “els millenials viatgen per experimentar els productes locals, fugen del menjar industrial, prefereixen els petits restaurants abans que els llocs turístics, prefereixen allò autèntic sobre la comoditat”. En canvi, “la Generació X i els baby boomers busquen la tradició i la qualitat per a una experiència, completa de cultura, lleure, esport i gastronomia, de qualitat”.

Articles relacionats

Back to top button