superior

Mercats

Morir d’èxit. Barcelona qüestiona el turisme

The Telegraph situa la capital catalana com la millor ciutat del món i l’ajuntament explica que controlarà el turisme de la ciutat

Barcelona no té clar com gestionar el seu èxit turístic i un cop passada la pandèmia torna la por a la massificació i a la congestió de la ciutat per part dels turistes.

Els grups polítics del consistori han aprovat mesures per combatre alguns efectes negatius del turisme en el denominat “Pla estiu”. Amb aquest nom, l’Ajuntament mostra el seu recel sobre l’activitat turística i en certa manera estigmatitza el sector quan el pla simplement pretén aprovar limitacions als grups amb guia que circulen pel carrer o perseguir l’allotjament il·legal.

El mateix dia que The Telegraph Travel ha elegit Barcelona com la millor ciutat del món, l’ajuntament ha anunciat que abans de juliol regularà el turisme per intentar acabar amb les molèsties que ocasionen els turistes. La Setmana Santa ha portat ocupacions altes i les empreses de restauració, comerços i hotels han vist amb esperança la campanya d’estiu. Però en paral·lel, els representants municipals volen marcar perfil visualitzant-se com a persones preocupades per l’arribada de nou dels turistes.

El grup d’ERC ha impulsat el pla que ha s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos grups que governen la ciutat: Comuns i PSC. El regidor Ernest Maragall d’ERC ha estat clar en la seva intenció sobre les mesures que impulsa el seu partit: “una ciutat amb turisme, sí, però que no depengui del turisme”.

El sector privat està treballant per recuperar el turisme i activar els negocis i demanen l’acompanyament del sector públic. Recentment, l’Ajuntament de Barcelona anunciava amb entusiasme que seria la seu de la Copa Amèrica de vela, també donava ple suport a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern, una línia aplaudida pel sector. Ara, la por manifestada pel consistori preocupa a l’empresariat que veuen com els representants púbics identifiquen el turisme com a problema i no com un actiu econòmic per a la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button