superior

Mercats

El roaming gratuït per als turistes fins a 2032

El Parlament Europeu ha prorrogat deu anys més la itinerància de dades de la telefonia mòbil a tots els països de la UE

La desaparició del ‘roaming’ pot revolucionar el turisme que permet als turistes de la UE no pagar cap recàrrec sobre les tarifes si utilitzen el telèfon mòbil en un altre país europeu diferent del de residència. Des del 2017 la itinerància de dades ha estat gratuïta i el Parlament Europeu ha decidit prolongar aquesta situació fins al 2032 donant suport així als ciutadans.

El roaming o itinerància de servei sense cap cost addicional ha tingut un impacte molt positiu sobre el turisme. Viatjar amb la comoditat que ofereix utilitzar el mòbil per trucar i navegar sense pors a factures elevadíssimes ha permès oferir múltiples possibilitats als turistes i opcions de negocis per al sector empresarial.

L’Eurocambra ha aprovat la pròrroga, però aquesta vegada el Regne Unit queda fora en no formar part de la Unió Europea. De fet, malgrat el Brexit, les operadores de telefonia mantenien el Regne Unit dins del llistat de països que gaudeixen de la gratuïtat del roaming, però Orange i Jazztel ja han decidit treure’l.

Articles relacionats

Back to top button