superior

Estudis

Combatre el canvi climàtic sense combatre el turisme

El gran repte mundial de la ciutadania és la lluita contra el canvi climàtic. L'opinió i, sobretot, el comportament de la societat evoluciona cap a posicions conscienciades en aquest àmbit. Però la pregunta és com afecta aquest combat al sector dels viatges?

Ja hem publicat a Comunicatur alguns estudis com l’enquesta sobre el clima que realitza el BEI (Banc Europeu d’Inversions). Fa precisament un any explicàvem que una de les conclusions de l’enquesta era que “Els espanyols estan disposats a renunciar a viatjar amb avió”

Ara ha arribat un nou lliurament corresponent al període 2021-2022. S’hi fa una gran afirmació: “El 75 % dels joves espanyols diu que té en compte el canvi climàtic a l’hora d’escollir una destinació per a les vacances. No obstant això, la majoria tenen previst viatjar amb avió el proper estiu”. Una posició positiva per al sector turístic que desdiu en part el que s’apuntava el febrer del passat any.

Si agafem les respostes agregades a totes les franges d’edat dels espanyols, el percentatge passa del 75% al ​​69%. Una altra dada de contrast que desprèn l’enquesta del BEI és que més d’una quarta part dels joves (27%) diu que viatjarà amb avió a una destinació llunyana. Aquest percentatge és del 16% en les persones de 30 a 64 anys i també del 16% en les persones de 65 anys o més.

Crida l’atenció que pel que fa a la protecció del clima el 83% dels espanyols considera que fa tot el que pot per lluitar contra el canvi climàtic a la seva vida quotidiana, però la majoria creu que “els seus compatriotes no fan el mateix”.

Articles relacionats

Back to top button