superior

Estudis

Una Setmana Santa de les de sempre

Les xifres turístiques són molt similars a les obtingudes en el 2019. L’activitat s’ha comportat com ho feia abans de la pandèmia

El sector ha pogut fer un balanç turístic molt positiu per Setmana Santa assolint els graus d’ocupació esperats. Les restriccions dels dos últims anys han propiciat que es recuperés la mobilitat i es tornés a una total normalitat.

La Setmana Santa del 2021 ja va ser bona perquè va caure en un impàs de la pandèmia. Enguany, els percentatges d’ocupació estimats s’han complert. A Catalunya ha oscil·lat entre el 80% i el 100% en alguns llocs i dies puntuals. Els quatre dies festius han estat excepcionals. Els allotjaments i la restauració han tornat a viure la normalitat d’una minitemporada turística, d’una setmana de durada.

Ara tots esperen que la situació de l’estiu sigui com aquesta, o encara millor amb l’arribada de visitants estrangers. Francesos, alemanys i britànics seran els més esperats. Aquesta Setmana Santa el client ha estat bàsicament nacional i en les zones del nord de Catalunya s’ha deixat notar més el turista francès.

A la Costa Daurada els empresaris calculen que han superat el 90% d’ocupació, a Lleida i els Pirineus, que ja van fer uns resultats històrics l’any passat, han tornat a repetir-los, per sobre del 95%; a la Costa Brava el percentatge és una mica inferior però superior al 80% i en el cas de la ciutat de Barcelona s’han tornat a veure turistes estrangers. Els hotelers de la capital catalana preveien una ocupació del 80% però aclarien que el 17% dels establiments encara estarien tancats en aquestes dates. Al final, el Gremi d’Hotels de Barcelona ha informat que ha superat les seves expectatives amb ocupacions d’entre el 85% i el 87%.

Articles relacionats

Back to top button