superior

Allotjament

Els hotelers es pugen al negoci dels apartaments turístics

Els empresaris Kike Sarasola, president de Room Mate, i Jordi Clos, president de la cadena Derby Hotels, s’han sumat al sector dels habitatges turístics. És conegut l’enfrontament que existeix entre hotelers i apartamentistes per la regulació de l’activitat dels habitatges turístics.

Sarasola va llançar al setembre Be Mate, un negoci que ja ofereix serveis d’hotel als inquilins de 2.500 habitatges turístics adherits en una dotzena de ciutats. El president i fundador de la cadena Room Mate no va dubtar a distanciar-se del discurs general de l’hoteleria i aprofitar les oportunitats de negoci que aquesta modalitat d’allotjament ofereix. “Els temps estan canviant” i “l’economia col·laborativa està aquí per quedar-s’hi” són alguns dels arguments que Sarasola esgrimeix per aliar-se amb les fórmules tecnològiques que ofereixen les plataformes de lloguer d’apartaments turístics.

Amb més de 5.000 usuaris registrats a Be Mate la firma de Sarasola ha ampliat capital amb nous accionistes i el seu objectiu pel 2015 és tenir presència en 200 ciutats amb una cartera d’habitatges d’uns 50.000.

En el cas de Jordi Clos l’aposta pels habitatges turístics és encara més cridanera. Clos és el president del Gremi d’Hotels de Barcelona i el passat mes de juliol mostrava la seva preocupació per la competència irregular que realitzaven els habitatges il·legals. Va qualificar “d’epidèmia” la seva proliferació a la ciutat durant els últims anys. “Els apartaments turístics il·legals podrien arribar a crear canibalisme, podrien ser un perill”, afirmava.

Sí que es mostrava partidari de l’oferta legal d’apartaments sempre que ocupin edificis sencers i tinguin llicència. Des del Gremi asseguraven que només un 10% respon a aquesta tipologia mentre que el 90% de l’oferta són pisos en comunitats de veïns.

Segons informa el grup Economia Digital, Jordi Clos hauria invertit en l’explotació de vuit edificis per dedicar-los a habitatge turístic. La mateixa font explica que l’empresari hauria adquirit els habitatges abans de la suspensió de llicències d’apartaments decretada per l’ajuntament de la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button