superior

AllotjamentDestinacions

Els albergs s’alien amb el turisme industrial

La Xarxa d’Albergs de Catalunya (XANASCAT) i l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial catalana (XATIC) volen sumar esforços per potenciar l’afluència turística amb descomptes pels visitants.

Tant els socis de XANASCAT com els de XATIC gaudiran de beneficis en els equipaments de les respectives xarxes. Descompte en les tarifes de pernoctació, en  àpats als albergs, en entrades a museus, centres d’interpretació i preus especials en visites guiades, activitats i tallers, volen fer més atractiu aquest producte turístic.

El turisme industrial de Catalunya, que inclou museus, antigues fàbriques i mines, rep més d’1.000.000 de visitants anuals. La xarxa d’albergs catalans el formen més de 50 albergs repartits per tot el territori i anualment allotja uns 315.000 usuaris, els quals fan més de 844.000 pernoctacions.

L’associació XATIC es va crear l’any 2006, agrupa a dia d’avui més de 25 localitats que tenen en comú un important llegat que permet conèixer a fons la revolució industrial de Catalunya. Es va crear amb l’objectiu de generar una línia d’actuació comuna com a eina de projecció, atracció de visitants i creació d’activitat econòmica i cultural en l’entorn del turisme industrial.

Actualment és el referent d’aquests producte turístic, compta amb més  de 4.000 socis i organitza més de 2.000 activitats cada any.

L’oferta turística i cultural de la indústria està oberta als visitants de tipologia familiar. Entre la varietat de propostes que es poden desenvolupar hi ha recórrer galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o del paper, acompanyar en el seu viatge un gra de blat des del camp fins al sac de farina, o viatjar en el primer tren del país.

Articles relacionats

Back to top button