superior

DestinacionsTransport

50 escales i 43.000 passatgers a Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita

Cada any, més companyies aposten per aquestes destinacions de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre, per oferir als turistes de creuer nous paratges de la geografia catalana.

La temporada de creuers 2014 als ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita s’ha tancat amb 50 escales, uns 43.000 passatgers i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR en el conjunt del territori.

A la Costa Brava, el port de Palamós ha rebut 38.616 passatgers i 36 escales, un 29% d’increment de passatgers i un 5% menys d’escales, respecte l’any 2013.

Per la seva banda, el port de Roses ha tancat la temporada amb 10 escales de creuer i 3.700 passatgers, doblant el nombre d’escales i gairebé multiplicant per quatre el nombre de passatgers, respecte l’any passat.

A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita, que s’ha estrenat aquest estiu amb l’activitat creuerística, ha clos la temporada amb quatre escales de creuer i mig miler de passatgers.

L’activitat de creuers dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els diferents fòrums del mercat creuerístic a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port.

Balanç a Palamós

Palamós va iniciar la temporada a l’abril i l’ha finalitzada al novembre, confirmant un cop més la desestacionalització de l’activitat de creuers.

Pel que fa al perfil dels turistes de creuer, gairebé la meitat han estat britànics (49%), seguits dels francesos (32%), nord-americans (9%), irlandesos (2%), australians (2%), belgues (1%) i canadencs (1%), entre d’altres. Un 31% dels passatgers han fet excursions, especialment a Girona, Figueres i Púbol, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Pals, Peratallada, la Bisbal d’Empordà, Castelló d’Empúries, Platja d’Aro, Begur i Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button