superior

Allotjament

S’obre la porta per regular els Bed and Breakfast a Catalunya

Catalunya revisarà la seva normativa d’allotjament turístic per donar resposta a les noves modalitats i necessitats d’allotjament que han sorgit. En aquest sentit el Parlament ja ha instat al Govern català a introduir canvis que afectaran als pisos turístics.

Algunes de les modificacions podrien permetre l’activitat de Bed&Breakfast que fins ara està exclosa de la normativa. Aquesta pràctica, que és il•legal a Catalunya, és la que defensen plataformes com Airbnb. La plataforma de lloguer d’apartaments compta amb una àmplia oferta d’habitacions en lloguer per dies a Barcelona. Sota el paraigües del consum col•laboratiu Airbnb explota el model dels anfitrions, un sistema d’economia entre particulars que acullen a casa seva els turistes.

També des de l’àmbit veïnal consideren que el lloguer d’habitacions en habitatges privats és millor que el lloguer sencer del pis perquè permet un control més directe per part dels inquilins. Així mateix, consideren que és una fórmula de redistribució social dels beneficis del turisme que fins ara només poden gaudir aquells que disposen de segones residències en propietat.

Els partits polítics volen incloure en la normativa la possibilitat de demanar consentiment a la comunitat de propietaris sempre que es vulgui obrir un habitatge turístic en una finca. L’altre punt que es podria incorporar en la normativa és fixar un període mínim d’estades com ja succeeix a Madrid i està en estudi en altres Comunitats Autònomes.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que està treballant en una normativa pròpia pels apartaments turístics. Entre les propostes que volen incloure en aquesta normativa municipal està que els pisos turístics perdin la seva condició de vivenda residencial i que els turistes signin un contracte i paguin una fiança per cobrir danys. Totes aquestes modificacions posen més obstacles a la posada en marxa d’aquesta activitat i busca una limitació de l’oferta d’habitatges turístics a Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button