superior

Estudis-antics

La planta hotelera s’estancarà a Barcelona 3 o 4 anys

Un estudi de la consultora Bric Global sobre el sector hoteler a Barcelona estima que el nombre d’hotels a Barcelona difícilment creixerà en els pròxims tres o quatre exercicis. Preveu una reactivació del mercat si s’assumeixen ajustaments de preu i, conclou que el turisme a Barcelona serà un dels primers sectors en recuperar-se i col•laborar en la reactivació de la conjuntura econòmica general.

D’altra banda, l’estudi comenta com el sector hoteler de la ciutat va aconseguir en 2009 mantindre nivells d’ocupació molt similars al 2008 a costa de baixar preus, el que va suposar reduccions del RevPAR (ingrés per habitació disponible) del 20% en els cinc estrelles i del 15% en quatre i tres estrelles.

La incertesa econòmica ha estancat els projectes hotelers previstos encara que considera que l’oferta de 2 estrelles pot créixer per la falta d’allotjament econòmic. Així mateix apunta un escenari en el qual es facilitarà que canviïn de mans establiments no amortitzats o sense suport de cadena consolidada.

COMUNICATUR ofereix l’estudi complet de Bric Global en la seva secció de Coneixement turístic

Articles relacionats

Back to top button