superior

SITC

Els destins de la Mediterrània i els nous formats turístics, protagonistes al SITC 2012

El Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) tornarà del 20 al 22 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb noves idees per a les pròximes vacances. Presentarà una àmplia oferta nacional i internacional, destacant aquest any les destinacions mediterrànies i les propostes cada vegada més especialitzades com el turisme sostenible, esportiu, gastronòmic o dirigit al col·lectiu gai. El certamen, a més, acollirà trobades professionals per dinamitzar un sector que mou cada any a gairebé mil milions de turistes al món.

El SITC és una de les cites més importants de l’any per als aficionats a viatjar. "Més de la meitat dels visitants decideixen les seves vacances al saló, de manera que s’ha convertit en la principal plataforma perquè operadors turístics, majoristes, companyies de transport, agències de viatges, empreses de serveis i organismes oficials de tot el món presentin les seves propostes al públic. A més, ho fan a Catalunya, un dels majors mercats emissors i receptors de turistes d’Espanya i Europa", explica el president del certamen, Raimon Martínez Fraile.

En aquesta edició, el SITC reunirà novament una gran oferta turística de proximitat amb les propostes de comunitats autònomes, com Euskadi, Galícia, Canàries, la Rioja o Madrid, i de ciutats com Bilbao, València, Castelló, Alacant (Costa Blanca) o Barbastre, entre altres.

Un món de noves experiències
El saló, així mateix, mostrarà viatges de mitjana i llarga distància a diferents països per conèixer la seva cultura, gastronomia i estils de vida, com França, Brussel·les, Valònia, Irlanda o República Dominicana, destacant enguany les destinacions de la zona de la Mediterrània, la regió més visitada del món amb més de 200 milions de turistes a l’any.

Per als visitants que vulguin dissenyar unes vacances a mida, trobaran també nous formats turístics especialitzats: rutes gastronòmiques i d’enoturisme, amb la presència d’empreses d’allotjaments i marques amb denominació d’origen, i propostes de turisme esportiu, una tendència que combina l’aventura de viatjar amb la pràctica de l’esport (anar en bici per la muntanya o participar en competicions com curses d’atletisme).

Per la seva banda, els interessats a fer un creuer descobriran els millors itineraris, vaixells i serveis de les principals navilieres. Per tercer any consecutiu, el SITC potencia aquest espai, ja que representa a un mercat que ha crescut de forma espectacular en l’última dècada, assolint el 2010 els 18,8 milions de creueristes a tot el món. A més, és d’especial interès a Barcelona, ja que el seu port és líder de creuers a Europa i un dels més importants del món amb 2,6 milions de passatgers el 2011.

El certamen acollirà novament La Porta del Desert, zona que aglutinarà l’oferta turística d’aquesta zona geogràfica, i el Pink Corner, amb les propostes adreçades al col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), segment que representa ja el 10% del turisme mundial i genera el 15% de la despesa turística total.

Per als visitants amb un pressupost més ajustat, les agències de viatges presentaran les seves propostes i també promocions especials per poder viatjar, especialment en temps de crisi, a preus més assequibles.

Turisme tecnològic i sostenible
Les noves tecnologies han revolucionat el turisme, obrint altres vies de negoci i comercialització a través de portals d’internet, xarxes socials com Twitter o Foursquare i aplicacions per als telèfons mòbils.

També han impulsat una nova forma de viatjar i de compartir experiències a través de la xarxa. En aquest sentit, i després de l’èxit de la primera edició que va registrar 300 assistents, el SITC celebrarà aquest any la segona convocatòria del Congrés de Bloggers Volta al Món, en què es donaran consells per escriure un blog de viatges i trucs per optimitzar recursos a l’hora de viatjar.

Els visitants, així mateix, trobaran propostes de ciutats i hotels que aposten per un model turístic més innovador i sostenible.

Festa de la gastronomia i l’oci
Durant tres dies, els assistents al SITC viuran un món d’experiències. Gaudiran, un any més, d’espectacles, mostres de folklore, degustacions de productes típics, tastos de vins, sortejos de viatges i activitats lúdiques organitzades amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa que es celebrarà el 23 d’abril.

Els visitants, a més, podran beneficiar-se d’avantatges en transport: els bitllets de RENFE per als passatgers que procedeixin de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Castelló, València, Alacant, Saragossa, Osca i Terol tindran un 40% de descompte, en els bitllets de Iberrail-France, SBB, CFF, FFS, també es farà una rebaixa del 40% i per als visitants que es desplacin en vaixell al saló amb Acciona Transmediterránea el descompte serà del 50%. Els vols operats per Iberia també tindran descomptes d’entre un 50% i un 40%, segons procedència.

Trobades professionals
En aquesta convocatòria, el SITC renova la seva aposta per l’àmbit professional. Per segon any consecutiu, acollirà el Workshop de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV), una trobada que servirà perquè els principals operadors turístics, oficines de turisme, cadenes hoteleres, companyies de transport, tècnics en programes de gestió, especialistes en assegurances i altres operadors presentin els seus nous productes a les agències minoristes.

A més, en el marc del saló, tindrà lloc una reunió de directors de les principals oficines de turisme a Espanya com les de Moscou, Londres, París, Berlín, Nova York (Canadà – EUA), Miami i Pequín. També s’organitzarà una sessió de joves empresaris d’hotels per reflexionar sobre el futur de la indústria hotelera. /Informació emesa pel SITC

ACREDITI’S GRATUÏTAMENT ONLINE AMB EL CODI D’INVITACIÓ

Articles relacionats

Back to top button