superior

Empreses

Beneficis nets per a Serhs i Vueling

El grup Serhs ha obtingut un benefici net de 5 milions d’euros el 2011 i l’aerolínia Vueling ha registrat un benefici de 10,38 milions d’euros. El tancament dels exercicis per dues de els companyies catalanes de referència vinculades al sector turístic ha estat positiu, tot i que en el cas de Vueling els beneficis han estat sensiblement inferiors als obtinguts l’any anterior.

El benefici de Serhs ha estat un 5,1% superior i la xifra de vendes ha augmentat fins a 473 milions, un 8,43% més que a l’exercici anterior., que va arribar als 436 milions. El president de la companyia, Ramon Bagó, ha afirmat que no estan completament contents tot i que sí satisfets pels resultats, i ha afegit que han “tancat l’any amb un capital social de 93 milions d’euros".

Els aspectes més rellevants per al grup turístic i de serveis han estat l’augment de les vendes a través de la pàgina web mitjançant Serhs Distribució, que ha tancat l’exercici amb una augment de més de 12 milions d’euros així com la internacionalització de les divisions sobre turisme i hostaleria i la inauguració d’un restaurant al centre de negocis World Trade Center de Barcelona, entre d’altres.

Per la seva banda, l’aerolínia Vueling, amb un benefici net de 10,38 milions li ha suposat reduir un 77,4% respecte a l’exercici precedent, quan va guanyar 45,9 milions. La xifra de negoci va arribar als 856,17 milions d’euros, fet que suposa una millora del 8,4% respecte a l’any anterior, quan va facturar 789,6 milions d’euros.

L’aerolínia va transportar 12,3 milions de passatgers el 2011, fet que suposa una millora de l’11,6% respecte al 2010. El factor d’ocupació dels seus vols va millorar en 2,4 punts percentuals, fins al 75,6%. Tant l’increment de passatgers com la millora de l’ocupació obeeixen a l’obertura de les noves bases de Tolosa i Amsterdam i a l’operativa amb Iberia des de Madrid. Vueling va arribar a una quota de mercat del 23% en els aeroports de Barcelona-El Prat i Bilbao.

"Som l’única aerolínia espanyola que guanya diners en 2011 i de les poques rendibles del Sud d’Europa", destaca Alex Cruz, conseller delegat de Vueling, qui ha subratllat que aquest assoliment es va produir malgrat un increment de la factura de combustible de 70 milions d’euros. "Dintre del que és un resultat més ajustat ens sentim satisfets", explica Cruz.

Back to top button