superior

EmpresesMercats

La tendència d’ampliar al màxim el domini esquiable

Les estacions d’esquí estan apostant per oferir als seus visitants la màxima capacitat possible de quilometres esquiables. El nou atractiu del sector de la neu està passant per anunciar ampliacions de dominis, forfets conjunts i unificació d’estacions.

La Molina i Masella han estrenat Alp 2500, una proposta de domini únic esquiable que suma 145 quilòmetres i més de 100 pistes. Les dues estacions queden connectades pel cim de la Tosa.

Els esquiadors troben en aquests dominis Alp 2500 una trentena de remuntadors. Des del punt més alt de desnivell fins a la base de les estacions hi ha una diferència d’altitud de gairebé 1.000 metres, el que ofereix un descensos molt atractius pels aficionats a la neu.

En el cas d’Andorra es prepara la proposta més ambiciosa. Vallnord i Grandvalira estan treballant per tenir un únic domini que sumarien més de 300 quilometres. Serà a la campanya 2022-2023 quan es presenti als esquiadors aquesta fusió que suposarà una fórmula unificada de tota l’oferta de neu andorrana.

En el cantó francès dels Pirineus 9 estacions d’esquí ofereixen el nou forfet de les Neiges Catalanes que permet accedir durant una setmana a totes elles. També han implantat la possibilitat de forfet anual. El forfet permet accedir a un domini esquiable que suma 200 km d’esquí alpí, 450 km de nòrdic i 260 km per a raquetes de neu.

Sota el nom de Neiges Catalanes s’inclouen les estacions de Font-Romeu Pyrénées 2000, Puigmal 2900, Les Angles, Cambre d’Aze, Formiguères, La Quillane, Porté-Puymorens, Puyvalador i la Station Nordique Capcir.

La intenció és que els amants de l’esport blanc comptin amb un forfait que els permeti esquiar a tot el país. Es podria dir que Andorra comptaria amb el domini més gran dels Pirineus. Es tracta d’una opció molt atractiva que voldrà atreure clients de proximitat que habitualment opten per desplaçar-se als Alps.

Articles relacionats

Back to top button