superior

Empreses

El Govern espanyol llança una bateria d’ajudes al turisme amb els fons Next Generation

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme anuncia diferents convocatòries per finançar projectes turístics a càrrec dels fons de la Unió Europea. Incorporats als Next Generation el govern acaba de presentar una línia de 26 milions per millorar les experiències turístiques i una altra de 6 milions per digitalitzar destinacions intel·ligents.

En el cas de la primera convocatòria del Programa Experiències Turisme Espanya busquen impulsar iniciatives innovadores i transformadores d’experiències en què com a mínim hi participin tres comunitats autònomes. L’ajuda servirà per facilitar-ne la promoció en mercats internacionals.

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha declarat que amb aquest programa “aspirem a modernitzar i adaptar el catàleg d’experiències turístiques que oferim als nostres visitants. Finançarem 45 nous productes turístics abans del segon semestre del 2025”.

Els 26 milions són per a aquesta primera convocatòria del programa que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros per als propers tres anys. El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà el 15 de febrer fins al 15 de març de 2022. Les bases reguladores estan publicades al BOE.

Pel que fa a l’altre programa que sorgeix dels Next Generation EU amb un pressupost de 6 milions d’euros s’adreça a entitats locals per incorporar tecnologies que els ajudin a atraure turistes i millorar la seva experiència. El Ministeri de Turisme diu que l’objectiu és impulsar la digitalització de les destinacions de la xarxa de Destinos Turístico Inteligentes (DTI).

Aquests ajuts es dirigeixen a les entitats locals de destins membres de la xarxa DTI o que presentin la seva sol·licitud d’adhesió en el moment de concórrer a aquesta convocatòria. Les bases que regula aquesta primera convocatòria s’han publicat també al Butlletí Oficial de l’Estat.

Articles relacionats

Back to top button