superior

DestinacionsEmpreses

Barcelona ajuda les empreses turístiques i d’oci de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat ajuts d’entre 1.000 i 8.000 euros a 284 empreses del sector turístic i de l’oci per cobrir part de les despeses que van tenir durant la pandèmia.

Es tracta d’una convocatòria extraordinària que es va obrir el mes de juny dotada amb prop d’1 milió d’euros. Els beneficiaris són les empreses que van mantenir l’activitat durant els mesos de fort impacte de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. El 82% dels negocis que rebran l’ajut tenen menys de 50 treballadors. Es a dir, 235 de les 284 empreses tenen plantilles d’un volum de treballadors que es consideren en al categoria de petites.

Segons especifica l’ajuntament, un 63% de les subvencions les rebran negocis del sector de l’hostaleria, un 23%  anirà a agències de viatges, un 8 % a empreses del sectors dels espectacles, sales de ball i discoteques, i, un 4% a serveis d’organització de congressos.

L’import va destinat a cobrir els pagaments del lloguer, dels subministraments, les comunicacions, l’assegurança, el material d’oficina, així com tasques dutes a terme per altres empreses (neteja, seguretat, manteniment) o, fins i tot, despeses derivades de la implementació de mesures de seguretat sanitària amb motiu de la pandèmia.

L’ajuntament ha volgut explicar que en total ha destinat 45 milions d’euros en diferents línies d’ajuts i subvencions del Pla de recuperació econòmica de Barcelona que ha beneficiat a sectors del turisme i oci, a establiments d’economia local, i a activitats econòmiques, comercials, de serveis, i d’allotjament turístic.

Articles relacionats

Back to top button