superior

Destinacions

La Diputació de Barcelona presenta a Fitur les «Rutes del Vi de Barcelona»

Posicionar la Destinació Barcelona com una destinació enoturística per atraure nous públics a la ciutat i a la resta de la província és l’objectiu principal d’aquest projecte que es porta a terme a cavall de les DO Alella, Pla de Bages i Penedès.

La importància i projecció d’aquestes rutes queda patent en el fet que la presentació l’han realitzat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín i el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres i en escollir la fira Fitur per fer-ho.

El projecte de les «Rutes del Vi de Barcelona» es porta a terme amb la col·laboració dels ens de promoció de les DO Alella, Pla de Bages i Penedès i amb els més de 40 cellers i empreses del sector que formen part del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona. Les diferents rutes integren una quarantena de cellers que ofereixen experiències enoturístiques diverses i en diferents idiomes. Al mateix temps hi participen un gran nombre d’allotjaments, restaurants, comerços i empreses d’activitats. El fet és que poques ciutats europees poden oferir a tants pocs kilòmetres del centre urbà una oferta enoturística tan gran i variada.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín va destacar «el potencial de la marca Barcelona, que té una fortalesa turística i complementar-la amb un entorn que a només una hora de distància disposa de paisatges meravellosos, espais d’oci i permet gaudir d’un turisme enoturístic i gastronòmic lligat a la cultura». A més va recordar que «aquest tipus de turisme  es respectuós, sostenible i va lligat als ODS». Recordem que la Diputació està fortament compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per la seva banda, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, va defensar l’aposta de Barcelona pel territori i va anunciar que «dins de l’estratègia del Consorci per fomentar les sinergies entre la ciutat i el territori aprofitant la marca Barcelona, estem treballant en un Pla integral de l’enoturisme per donar visibilitat al teixit productiu dels nostres cellers que inclou la formació i la restauració, a més d’un seguit d’accions en l’àmbit de l’enogastronomia».

Entre els valors de l’enoturisme es troben la possibilitat de viatjar tot l’any, que els turistes interessats en aquest sector realitzen una despesa superior a la mitjana i que cerca productes diferencials relacionats amb la identitat del territori.

Núria Marín va aprofitar també l’estada a Fitur per mantenir diverses reunions de treball amb la idea de impulsar la reactivació econòmica del turisme i conèixer de primera mà altres projectes turístics. Per això és va reunir amb la presidenta de la Diputació de Cadis, Irene Garcia i amb el president de la Diputació de Còrdova, Antonio Ruiz.

Articles relacionats

Back to top button