superior

Mercats

La UE vol llibertat de moviments i evitar restriccions als viatgers

El Consell Europeu que representa els 27 estats membres de la Unió Europea ha recomanat eliminar les restriccions als viatges i que tots els ciutadans amb un certificat covid digital quedin exempts de sotmetre’s a proves, quarantenes o autoaïllaments.

El nou criteri per viatjar ha de ser el certificat covid en vigor, segons el consell. D’aquesta manera demanen als responsables dels estats que no fixin limitacions extres vinculades als mapes de risc sobre l’estat de la pandèmia en les zones d’origen dels viatgers. Volen que sigui la situació de cada ciutadà, i no la del país de procedència, la que limiti o no la mobilitat dins la UE.

Es tracta d’una recomanació que tot i no ser vinculant sorgeix del propi Consell Europeu i es preveu que adoptin tots els estats. Els viatgers intracomunitaris quedaran alleugerits de test d’antígens i quarantenes sempre que es tingui el certificat covid amb la pauta de vacunació completa, o amb el certificat de recuperació de la malaltia, o amb prova PCR dins el termini establert.

El Consell de la UE deixa les proves i mesures de control extra d’accés a un país per a les persones sense passaport covid. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat el Regne Unit que ha anunciat que des de l’11 de febrer ja no demanarà test covid als vacunats per accedir al país.

Articles relacionats

Back to top button