superior

Destinacions

Els Premis G! 2016, commemoren també el 40è aniversari del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

La gran festa del turisme gironí, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha celebrat a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Enguany, aquests premis han arribat a la onzena edició, però aquest any, a més, han coincidit amb el quarantè aniversari del Patronat.

Foto: Iconna
Foto: Iconna

Festa grossa, per tant i per això, més de cinc-centes persones hi van assistir, sota la presidència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Puigdemont va glosar la importància del turisme a Catalunya i el va definir com “el nostre aliat per sortir de la crisi malgrat, en ocasions, se’l vulgui vulgaritzar”. També va dir que “comptem amb un dels models turístics més exemplars del món que altres països amb major població i més recursos voldrien tenir” per acabar ressaltant que “el que passa en aquest tros de món interessa, és copiat i es posa d’exemple de bones pràctiques”.

40è aniversari del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i reconeixement per a Marian Muro
En el seu torn de paraula, el president de la Diputació de Girona i del Patronat, Pere Vila, va felicitar als impulsors i fundadors del Patronat de Turisme, dient que “va ser una gent que va creure en el turisme i en el territori, i que va apostar per fomentar la relació entre sector públic i privat fa quaranta anys en base a l’autoconfiança, la fe i el treball conjunt.” Va fer un repàs de les principals fites aconseguides durant aquests anys i va introduir algunes de les accions estratègiques del proper any. En el decurs de la cerimònia també es va voler reconèixer la tasca feta per Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya del gener de 2011 al juliol de 2016.

Relació de premiats:
Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa, organitza i celebra des de fa onze anys de manera consecutiva i que a cada edició van adquirint notorietat i estima en el sector. Són uns premis de caràcter anual que actualment es componen de tres categories i dos premis especial.

La relació dels guardonats amb els Premis G! 2016 és la següent:

Foto: Iconna
Foto: Iconna

XI Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a Josep Suñé i Sabadí  (càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador i càmping  L’Escala, de l’Escala).

– XI Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP). Per l’organització de la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany commemora el seu 50è aniversari.

– V Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Denis O’Brien, propietari del Resort Catalonia del PGA de Caldes. Se li reconeix la tasca professional i la seva cerca constant de l’excel·lència en l’àmbit del golf i l’allotjament .

– II Premi G! especial Juli Soler i Lobo per a l’ Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. En reconeixement a la seva trajectòria docent en l’àmbit de la formació de professionals de la restauració i l’hostaleria, els darrers cinquanta anys.

– XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, per al periodista Salvador Garcia-Arbós i per al fotògraf Roberto Ivan Cano, pel reportatge «Girona, y los sentidos despertaron», publicat a la revista Club +Renfe

– XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, per a Viktoriia Garmashova per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus Turisme i viatges, emès per Samara TV

– V Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, per a la bloguera portuguesa Sofia Vasconcelos, pel treball digital «One week in Costa Brava, a guide for families», publicat al blog From Madeira to Mars

– I Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, per al periodista i bloguer Paco Nadal pel vídeo Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava, publicat al canal Paco Nadal, Supongo, de YouTube.
Aquest premi és el primer any que s’atorga. Aquesta nova categoria dins dels premis de comunicació, s’ha incorporat per ampliar les noves plataformes de difusió.

– VII Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca per a la proposta de projecte titulat «Girona, terra memorial», de David González i Ferran Riera. Es tracta d’una investigació que proposa identificar, valorar i posicionar el patrimoni memorial de la demarcació amb l’objectiu de potenciar el turisme cultural de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Articles relacionats

Back to top button