superior

Destinacions

Andorra busca recuperar un milió dels turistes perduts

Turisme d’Andorra prepara una reconversió de la seva proposta turística per atreure turistes després d’una temporada discreta on no s’han assolit els volums previstos.

El número de turistes a l’estiu s’ha mantingut pràcticament igual als de l’any passat, lluny de les previsions d’increment d’entre el 3 i el 4%. Això ha fet que el Govern andorrà sigui més conservador en la seva previsió per a l’hivern. Es tracta d’uns resultats que no s’esperaven, per dolents.

Aquest estiu Andorra havia apostat per grans esdeveniments com el Tour de França i el Cirque du Soleil. El balanç en aquests dos casos és positiu però els indicadors globals marquen una punxada de la destinació.

Andorra sumava 11 milions de visitants en 2005 (2,4 milions de turistes i 8,6 milions d’excursionistes) i el 2014 la xifra no arribava als 7,8 milions (2,2 milions de turistes i 5,4 milions d’excursionistes ) En menys de deu anys ha perdut més de 3 milions de visitants.

La neu és, entre els mesos de desembre i abril, el producte principal. Les activitats a la natura agafen el protagonisme els mesos de primavera i estiu. Mentre que el turisme de compres es desenvolupa durant tot l’any.

En els darrers anys el Principat ha anat perdent turistes gradualment. Per tornar a les xifres d’afluència les autoritats s’han fixat actuacions molt diverses com incrementar la categoria de la seva oferta d’allotjament, la qualitat dels serveis, la millora dels accessos al país o captar turisme xinès. Algunes fonts indiquen que invertiran més de 100 milions d’euros els propers vuit anys.

En l’àmbit comercial, han elaborat un pla estratègic per convertir Andorra en un país de compres. L’acció més impactant serà la creació d’una identitat comuna per a l’oferta comercial fent un eix comercial únic a mode de rambla comercial quilomètrica que travessi la part urbana del país.

Articles relacionats

Back to top button