AllotjamentEstudis

Crítica dependència del turisme rural català

Els turistes catalans són pràcticament l’únic client de les cases rurals de Catalunya. L’assignatura pendent del sector rural segueix sent l’ampliació de mercats i trobar clients internacionals.

Un 93% dels consumidors del turisme rural català són catalans, un 76% és resident a Barcelona, un 8% a Tarragona, un 4% a Lleida i un 5% a Girona. Són dades facilitades per l’Observatori del Turisme Rural, impulsat per Escapadarural.com i el CETT-UB. El mateix estudi indica que la despesa mitjana és de 97€ diaris, tot i que en els casos dels turistes que viatgen en parella pot arribar fins als 110€ diaris.

A banda de l’alta dependència del mercat domèstic una altra feblesa d’aquest sector és la poca orientació ecoturística que tenen els allotjaments. Tan sols el 7,7% de les cases rurals de Catalunya complementen la seva oferta amb activitats i/o serveis d’ecoturisme.

L’estudi de l’Observatori Rural ha recollit les opinions de 891 enquestats que escullen habitualment Catalunya per practicar turisme rural. L’edat mitjana d’aquest ecoturista que s’allotja en establiments catalans és de 43 anys i el 31% acostuma a viatjar en família. El 53% lloga l’allotjament íntegre i per un 60% és l’època preferida per fer turisme rural.

L’informe de l’ecoturisme a Catalunya es pot consultar al web de l’Observatori del Turisme Rural

Articles relacionats

Back to top button