Destinacions

Implementar itineraris saludables als boscos, nou projecte turístic de la Diputació de Girona

La Diputació de Girona acaba de signar un conveni amb l’Associació Sèlvans per impulsar un projecte d’itineraris saludables als boscos de la demarcació. El conveni s’emmarca en els actes de “l’Any del Turisme Sostenible per al Desenvolupament” declarat per la Comissió Europea de les Nacions Unides i que compte amb el recolzament de l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Signatura de Conveni Patronat de Turisme Costa Brava amb el President de la Diputacio de Girona
L’acord dóna impuls al projecte d’implementació de set itineraris saludables en els quals l’Associació Sèlvans té acords de custodia. Amb una durada fins el 30 de juny de 2018, el conveni també estableix la concessió d’una subvenció de 28.375 euros que el Patronat de Turisme atorga a l’Associació per consolidar aquests itineraris amb finalitats turístiques.

El projecte, sota el nom de Boscos terapèutics i banys de bosc, serà presentat properament per la Diputació i l’Associació, que treballarà amb entitats locals i empreses col·laboradores per desenvolupar-lo.

L’Associació Sèlvans va néixer fa deu anys com a un grup de persones que, sense ànim de lucre, van treballar per conservar el patrimoni forestal més singular i de més alt valor natural. Per aconseguir-ho apliquen mecanismes de coresponsabilització i implicació de la societat en la custodia del territori. A més, sempre han tingut una cura especial per relacionar els ecosistemes dels boscos amb la salut i el benestar de les persones.

Per la seva banda, tant el Patronat de Turisme com la Diputació de Girona consideren que l’ implementació dels itineraris saludables pot convertir les comarques gironines en una destinació innovadora quant a la creació d’un nou producte ecoturístic.

El conveni el van signar el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i el president de l’Associació Sèlvans, Secundí López Pousa,

Més de l’Associació Sèlvans

Articles relacionats

Back to top button