superior

Terra de Comtes i Abats

Terra de Comtes i Abats es presenta a Fitur 2011

El Consorci Ripollès Desenvolupament i quatre municipis del Baix Ripollès: Campdevànol, Gombrèn, Ripoll i S. Joan de les Abadesses estaran presents a Fitur 2011. La difusió del producte turístic “Terra de Comtes i Abats” és l’objectiu prioritari de la seva participació en aquesta important fira turística.

La comarca del Ripollès s’estén en una superfície total de 95.870 hectàrees, de les quals un 4,5% és agrícola i el 94,1% de la superfície està ocupada per zones forestals. Està formada per 19 municipis amb un total de 26.375 habitants, la capital de la comarca és Ripoll. Actualment més d’un 65% dels visitants de la comarca provenen de Catalunya.

La comarca, que està considerada com el bressol de Catalunya vol posicionar-se com a destinació turística, per assolir aquest objectiu s’ha creat el producte turístic “Terra de Comtes i Abats” emmarcat en el Pla Estratègic de turisme a Catalunya 2005-2010 que pretén posar en valor, des d’una perspectiva turística sostenible, el patrimoni cultural i natural del Ripollès, i els recursos tangibles i intangibles vinculats al concepte dels orígens de Catalunya.

El punts forts d’aquest producte són el conjunt arqueològic del castell de Mataplana i el Santuari de Montgrony, a Gombrèn; el Palau de l’Abadia i el Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll. Aquest important patrimoni es dotarà de l’equipament necessari per convertir-lo en un producte turístic d’alt nivell, com ara la creació de centres d’interpretació i espais museïtzats i l’adopció d’una senyalització específica, equipaments que permetran al visitant viure en primera persona la història del territori.

La llegenda dels Nou Barons i d’Otger Cataló, les figures extraordinàries del comte Guifré el Pelós, l’abat Oliba, l’abadessa Emma o el mite del comte Arnau són alguns dels arguments de pes que s’han utilitzat per la creació del producte turístic “Terra de Comtes i Abats”.

Sobre l’oferta complementària

A més de la bellesa dels seus paisatges, de l’important patrimoni cultural i arquitectònic, la comarca també pot sorprendre per la seva oferta complementària, petits hotels familiars, una bona cuina tradicional, que elaboren amb rigor i dedicació els restauradors de la zona, actualment el Ripollès té més de cent restaurants, i un bon comerç amb una gran varietat de productes agro-alimentaris.

Back to top button