superior

Marítim

Els creuristes creixeran un 18% a Espanya

Més de 8 milions de passatgers de creuers recalaran en 2011 en els ports espanyols, el que suposarà un augment superior al 18%, segons el president de Ports de l’Estat, Fernando González Laxe.

El sector dels creuers aportarà un 15% al turisme espanyol. En 2010, Espanya ja va batre el seu rècord històric amb 7,13 milions de creuristes, un 17% més, consolidant-se com el principal país europeu en la recepció de creuristes, per davant d’Itàlia i Grècia. González Laxe diu que aquesta xifra s’aconseguirà després dels acords arribats amb les principals navilieres en la fira de creuers de Miami.

Segons les previsions de l’Associació Internacional de Companyies de Creuers (CLIA), el creixement del sector durant 2011 arribarà a el 6,3%, fins als 17 milions de passatgers en tot el món.

Barcelona, líder europeu

En 2010, Barcelona i Balears van concentrar més de la meitat del turisme de creuers del Mediterrani i tres quartes paarts de l’espanyol. Barcelona figura entre els cinc principals destinacions del món en el turisme de creuers.

Les estimacions situen la despesa mitja d’un creurista entre els 50 i 75 euros, si procedeixen de ports que fan escala i puja a entre 200 i 300 euros si el creuer utilitza un port com base./Ag EP

Back to top button