superior

Transport

Preparats per al caos aeri d’aquest estiu?

Les companyies aèries ja han posat la bena abans de la ferida i adverteixen del possible caos que viuran els aeroports de Catalunya i Balears amb acumulació de retards i anul·lacions.

Els culpables: els controladors aeris francesos, i més concretament de Marsella, que amb les seves vagues poden posar en escac l’operativa d’aeroports com el de Barcelona-El Prat i el de Palma de Mallorca.

En el que va d’any ja són 5.000 els vols cancel·lats per vagues de controladors a Europa. I els màxims responsables d’IAG i Ryanair ja avisen que l’estiu serà pitjor. El centre de Marsella controla el trànsit aeri de la Mediterrània i és crític per a Barcelona i Balears. Un episodi de vaga pot generar hores de retards dels vols que van provocant una afectació en cascada sobre les aeronaus que realitzen trajectes punt a punt i que van sumant retards en els següents vols durant el dia.

En el cas de Vueling i Ryanair a Barcelona, ​​els retards que poden provocar els controladors durant l’estiu afectaran la meitat dels seus vols el dia de vaga. Les aerolínies denuncien que els serveis mínims decretats a França prioritzen els vols domèstics i el trànsit amb destinació-origen fora del país queden en un segon nivell de prioritat.

Una solució: que els governs europeus actuïn i permetin fórmules alternatives perquè en episodis de vaga controladors aeris d’altres països puguin gestionar el trànsit sempre que les aeronaus no tinguin origen o destinació a la zona de vaga.

Articles relacionats

Back to top button